Uvjeti putovanja

Uvjeti putovanja

Sigurnost putnika i naših djelatnika, ali i svih drugih sudionika u prometu primarni je zadatak našeg poduzeća! Kako bismo svakodnevno realizirali prijevozne usluge na najvećoj mogućoj razini, od velike je važnosti pridržavati se osnovnih pravila i uvjeta korištenja od kojih ovisi svaki segment u toku vožnje u vozilima. Zahvaljujemo vam što surađujete s našim osobljem!

Nature

Cilj svakog prijevoznika jest osigurati prometnu povezanost, odnosno pružiti uslugu prijevoza u svim uvjetima, sukladno važećem rasporedu vožnje. Nažalost, na tijek prometa najčešće utječu i vanjski čimbenici na koje se preventivno vrlo često ne može utjecati. Poremećaji u prometu najčešće su uzrokovani prometnim nesrećama, prometnim opterećenjima, opterećenjima na graničnim prijelazima i kvarovima na vozilima.

Kao što obveze ima prijevoznik, tako se i putnici trebaju pridržavati određenih propisa, odnosno pravila, tijekom korištenja javne prijevozne usluge. Takvi su propisi doneseni kako bi se sigurnost svih sudionika u prometu održavala na najvećoj mogućoj razini. Ljubazno Vas molimo za razumijevanje. Samo zajedničkom suradnjom putovanje činimo još ugodnijim! Putnik je osoba koja se prevozi vozilom javnog prijevoza ili vozilo dočekuje na stajalištu!

Za vrijeme vožnje putnik treba imati valjanu voznu kartu. Putnik u vozilu smije zauzeti samo jedno sjedalo, a prednost imaju invalidi, stariji, roditelji s djecom i trudnice. U vozila ne smiju ulaziti osobe koje bi svojim ponašanjem, prtljagom ili stvarima koje unesu u vozilo mogle ugroziti sigurnost putnika. Kako su prijevozne linije poduzeća meuđunarodnog karaktera svaka osoba u vozilu mora imati valjane osobne dokumente sa kojima može prelaziti međunarodne granične prijelaze, zbog kolegijalnosti poželjno je najaviti voznom osoblju ukoliko je došlo do nepredviđenih okolnosti po pitanju dokumenata kako bi se izbjegla komplikacija pri dolasku na granični prijelaz. Preporuka za svakog putnika prije kretanja vozila je provjera osobnih dokumenata te upoznavanje sa zakonskim aktima države u koju putnik namjerava ući. Isto tako za sve nepoznanice i nejasnoće vozno osoblje stoji na raspolaganju po pitanju informacija i podataka.

Putnicima nije dozvoljeno:

- ometati prometno osoblje u obavljanju službe

- uznemiravati ostale putnike

- bacati otpatke i oštećivati vozilo i njegove oznake

- konzumirati alkohol i pušiti u vozilu

- ometati naplatu i kontrolu karte

- ulaziti ili izlaziti iz vozila kad vozač u vozilu objavi da vozilo ne prima putnike ili da je već popunjen ili je u toku pregled na graničnom prijelazu i slično.

Putnik u vozilo smije unositi ručnu prtljagu, sportsku opremu i drugu prtljagu koja svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.

Zabranjeno je u vozilo unositi predmete koji mogu ozlijediti, ugroziti život, zdravlje i imovinu putnika, kao i prometnog osoblja.

Korisnici naših usluga koji su u vozilima nažalost ostavili svoje osobne predmete, mogu se javiti na kontakt brojeve poduzeća te dobiti informacije u vezi osobnih predmeta. Poželjno je dati valjane informacije kao što je vozilo, linija i sjedište na kojem je predmet ostao, kako bi se predmet u što kraćem roku mogao identificirati i eventualno obavijestiti ukoliko je pronađen. Važno je napomenuti da poduzeće ni u kojem trenutku ne odgovara za bilo koji osobni predmet ili ručnu prtljagu koja je izgubljena ili oštećena.